Tidligere opslag:

 

Aars menighedsråd forventer at starte byggeriet, udvidelsen af kirkecenteret i uge 22
dette medfører desværre at det ikke vil være muligt at parkere langs kirkediget i byggeperioden,
se andre parkerings muligheder her.


I disse corona-tider, hvor alting er aflyst, er det svært at være kirke.

Men som en skrev: den digitale kirke eksisterer

læs /se søndagens prædiken her:
 

21. juni 2020 - 2. søndag efter trinitatis v. Sara Schouby

læs her

 

Se prædiken på Aars KIRKES FACEBOOK SIDE

 

Se de ældre prædiker her


 

Få indflydelse på din kirkes liv i fremtiden.

I september er der valg til menighedsrådet. Kom til orienteringsmødet d. 19. august kl. 19.30 og bliv klogere på, hvad et menighedsråd laver, og hvordan du kan være med til at gøre en forskel og aktivt medvirke til mere fællesskab i lokalsamfundet.

Se mere her


Musikalsk besøg på plejehjemmet Solvang

 

Det er efterhånden længe siden at det har været muligt at holde plejehjemsgudstjenester og aflægge besøg på byens plejehjem.

 Derfor var kirken onsdag d. 6. maj, rykket ud af de vante rammer, og hen til græsplænen bagved Plejehjemmet Solvang, for sammen med plejehjemsbeboere og personale at synge sammen. 

Kirkesanger Jens Olav Heckmann sang for, og organist Kasia Bis Christiansen spillede violin. Solen skinnede, og selvom blæsten drillede lidt, var humøret højt og der blev sunget godt med på sangene, også fra første sal, hvor vinduerne var åbnet helt op. 

Sognepræst Sara Schouby sluttede med Fadervor og velsignelsen - og med håbet om, at vi snart kan ses igen, under lidt mere normale former. 


Forår og Danmark frit! 

 

Alle sejl var sat til for at markere 75 året for Danmarks befrielse, som skulle have været fejret med alsang i Anlægget d. 4. maj, og med en festgudstjeneste i Aars kirke d. 5. maj. Som så meget andet, måtte det desværre aflyses pga. corona-virus og risiko for smitte, men befrielsen skulle nu alligevel markeres. Derfor var der d. 4. maj tændt lys i alle kirkens vinduer og ved mindestenen for Aars gruppen, og der blev ringet med klokkerne fra 20-21. Dagene efter blev der også ringet for fred og frihed, og flaget var hejst ved kirken - for at minde om, at vi aldrig må tage friheden for givet.  


Regeringen har den 23. marts 2020 meddelt, at de indførte tiltag mod coronavirus/covid-19 forlænges indtil videre til og med 13. april 2020. Dette gælder også i folkekirken. Det betyder, at alle arrangementer og gudstjenester aflyses. Dåb, bryllup, begravelse/bisættelse afholdes dog stadig, men med begrænset deltagerantal. 


Information om Aars Kirkes tiltag mod coronavirus (COVID-19)

 

I Aars Kirke og Kirkecenter gives der ikke længere hånd til de fremmødte, hverken til gudstjenesterne eller andre arrangementer. Vi ønsker ikke at fremstå uhøflige, men tiltaget er en af følgerne af coronavirussen. Vi har fået en mail fra Kirkeministeriet, hvori der bl.a. står:

”Kirkeministeriet opfordrer til efterlevelse af Sundhedsstyrelsens råd – både for at forebygge at man selv smittes, men også for at forebygge smitte af andre, f.eks. ældre og svækkede, som har øget risiko for alvorlige følgevirkninger ved smitte…. Desuden opfordres der til, at menighedsrådene løbende vurderer smitterisikoen ved gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer (koncerter, foredrag m.v.) med mindre end 1.000 deltagere…. Såfremt vurderingen af smitterisikoen fører til, at en gudstjeneste eller kirkelig handling eller et andet arrangement udskydes eller aflyses, bør der så vidt muligt på forhånd sikres generel orientering herom, f.eks. via sognets hjemmeside.”

Følg derfor med her på Facebook eller på vores hjemmeside: www.aarskirke.dk, hvor vi løbende vil annoncere eventuelle ændringer i vores program.

Vi må gøre, hvad vi kan, for at passe på hinanden.


Aars Kirke var rammen for en meget stemningsfuld aften fredag d. 28. februar. I anledning af kirke- og kulturmedarbejder Marianne Klausens 25-års jubilæum, var der inviteret til ”Oplæsning ved vintertide”, hvor Marianne havde udvalgt to af Selma Lagerlöfs Kristuslegender. Kirkerummet var overordentlig smukt oplyst med stearinlys, og der spredte sig hurtigt en meget andægtig stemning blandt de fremmødte. Arrangementet startede med et passende melodisk musikstykke meget flot udført på violin af Aars Kirkes kirkemusiker, Kasia Christiansen. Scenen var herefter sat til en god historie, og tilskuerne blev ikke skuffede. Marianne tændte to stearinlys og begyndte at læse op med klar og sikker røst, som var hun vant til at indlæse lydbøger. Med det samme blev tilhørerne tryllebundet og suget ind i legenderne om først ”De vise mænds brønd” og efter en lille pause ”Flugten fra Egypten”. Selma Lagerlöfs detaljerede billedsprog formidlet af Marianne skabte hurtigt indre billeder, så tilhørerne både var med ved brønden og i Saharas brændende sand. Efter oplæsningen var der mulighed for at tale om legendernes budskab over et glas bobler og en flødebolle af de gode i dagens anledning. Herefter diffunderede deltagerne ud i mørket med et nyt perspektiv på to af Bibelens fortællinger.


Stjernevandringen og fejringen af Helligtrekonger d. 5. Januar

Se billderne her

Det er blevet en fast tradition, at Aars Kirke og Vesthimmerlands Museum samarbejder om fejringen af Helligtrekonger. I år kunne museumsdirektør Broder Berg og Kirke- og Kulturmedarbejder Marianne Klausen for 7. år i træk byde velkommen til de mange fremmødte. Eftermiddagen startede med et oplæg af museumsdirektøren om de tre hellige konger og fejringen af disse, både i Danmark og rundt om i verden.

Da oplægget var slut, sang Marianne Klausen sangen om de tre hellige konger, og ind i salen kom ledestjernen efterfulgt af de tre majestætiske konger. Da sangen sluttede, fulgte forsamlingen efter stjernen og kongerne ud på den store plads, hvor faklerne blev tændt.

Optoget gik i gang til tonerne af den uforkortede version af ”Dejlig er den himmelblå”, og processionen gik fra museet til kirken, hvor præst Sara Schouby var klar til at holde andagt for de fremmødte. Andagten startede med, at de hellige tre konger afleverede deres gaver til Jesus-barnet i kirkens krybbespil. Præsten tændte helligtrekongers lyset og fortalte historien om den fjerde vismand, Archibald, som skulle have været med de tre andre, men som desværre kom for sent.

Efter andagten var der fyrværkeri udenfor – 10 raketter blev skudt af, og så stod kirkens frivillige klar med varm karrysuppe til alle.


Ny præst i Aars

Jens Jacob Jensen

Læs præsentation

Se billeder fra Jens Jacob´s indsættelse her

 


Folkekirkens Familiestøtte

Stressede morgener, hvor alle kommer skævt ud af døren. Skænderier med teenageren. Børn, der næsten ikke er til at hive væk fra skærmen. Det er ikke nemt at være forælder. Og en gang imellem kan det være godt at have en udefra at sparre med om hverdagen i familien.

Vores sogn er medejere af Folkekirkens Familiestøtte, som støtter forældre, der gerne vil have en bedre hverdag. Støtten kan bestå af personlig sparring fra en forældreven eller via et kursusforløb.

Tilbud til børnefamilier

Du kan altid kontakte den lokale koordinator og få personlig sparring til udfordringer i familielivet. Derudover tilbyder Folkekirkens Familiestøtte velafprøvede forløb for børnefamilier:

Forældreven

Plej jeres parforhold eller Partjek

Vejen videre efter skilsmisse

Sunde skærmvaner i familien

Bliv forældreven

Som frivillig forældreven støtter du forældre i at skabe de forandringer i familien, som forældrene ønsker. Hvis du er rolig og god til at lytte, og du kan sætte dig ind i andres perspektiver, er det måske noget for dig.

 

Kontakt din lokale koordinator

Anne Marie Nedergaard

Tlf.: 40 11 96 80

E-mail: amne@km.dk

www.folkekirkensfamiliestotte.dk

Lokal facebookside:  
( Link: www.facebook.com/folkekirkensfamiliestottevesthimmerland  )


Et år med folkekirkens familiestøtte i Vesthimmerland

læs indlæg


Fra lægehus til sognets hus

se artikel


Se billederne fra Kirkens forskillige aktiviteter under  GALLERI

Ultimate Web