RENOVERINGEN 2004

Ved den indvendige renovering i 2004 ændredes kirkens oprindelige mørke farver til de lyse farver, som kirken har i dag. Bænkene i det gamle kor blev erstattet af løse stole. Gulvene under bænkene i skibet blev udskiftet med fyrretræsgulve, det øvrige gulv er håndstrøgne brændte sten. Trappen til koret blev gjort bredere.

Det var fra begyndelsen Erik Heides intention at give det gamle kor lidt af sin tabte status tilbage. Derfor blev døbefonten (der tidligere stod lidt klemt op ad prædikestolen) flyttet til sin nuværende placering, og Erik Heide udformede glasmosaikken i østvinduet.

Med sin intense blå farve ledes tankerne hen på Jesu dåb i Jordanfloden, hvor Guds røst høres fra skyen: ”Dette er min elskede Søn, i ham har jeg fundet velbehag!” (Matt.3,17b)

Modsat døbefonten i øst har børnebordet i granit, som Erik Heide også har tegnet, fået sin plads i tårnrummet. Det er ligeså monumentalt som døbefonten. Font og bord er i dialog med hinanden og understreger ordene: ” Lad de små børn komme til mig…” ( Mark. 10,14)

Indtil 2004 var præstetavlen placeret på muren øst for prædikestolen, nu er den flyttet til tårnrummet. Der er samtidig lavet en ny præstetavle i glas udført af den lokale kunstner Peer Poulsen.