KIRKENS ORGEL

Orglet i Aars Kirke er bygget af Orgelbyggerfirmaet Bruno Christensen og Sønner i 1972. Det har 18 stemmer fordelt på Hovedværk, Svelleværk og Pedalværk. Orglet er placeret bagest i kirken på et pulpitur. I hovedværkets principal 8’er C - D af kobber, fra Dis af 80 % tin. Piberne af tin står i facaden. I pedalværkets oktav 8’ er C - D af kobber, fra Dis af 80 % tin. Disse står også i facaden. Facadepiberne er dekoreret med ægte bladguld.

Orglet er bygget med sløjfevindlader, mekanisk traktur og registratur. Orglet er opstillet i to adskilte dele, indskåret i pulpiturets skranke. Hovedværket står mod vest, svelleværk og pedal mod øst. Spillebordet er anbragt mellem orgeldelene og sammenbygget med den del, der rummer Svelleværk og Pedal mod øst. Mekanikken er ophængt i selvspændende anordning, hvilket gør det mindre påvirkeligt af svingninger i temperatur og fugtighed.

Orglets disposition:

Pedal:   Subbas 16'   Oktav 8'   Gedakt  8'   Oktav 4'   Fagot 16'

Hovedværk:   Principal 8'   Rørfløjte 8'   Oktav 4'   Hulfløjte 4'  Oktav 2'  Mixtur 4-5 kor  Trompet 8'

Svelleværk:  Gedakt 8'  Principal 4'  Traversfløjte 4'  Spidsfløjte 2'  Scharf 3-4 kor  Krumhorn 8'

Tremolo
Kobler: H+S  P+H  P+S