Bryllup

Et kirkeligt bryllup er både vielse og velsignelse af et par. Ved brylluppet siger parret ja til at leve som ægtepar og til at elske og ære hinanden. Er I borgerligt viet, kan I få velsignet jeres ægteskab i kirken.

Ritualet ved den kirkelige velsignelse ligger meget tæt op af bryllupsritualet. Dog tilspørges brudeparret ikke, om de vil tage hinanden til ægtefælle, da de allerede ved den borgerlige vielse har sagt ja til hinanden.

Inden brylluppet har det kommende brudepar en samtale med den præst, der skal vie dem. Præsten gennemgår vielsesritualet, og med afsæt heri følger en personlig samtale, der danner udgangspunkt for præstens tale til brudeparret. Her aftales også hvilke salmer, der skal synges i kirken.

Forud for brylluppet skal I indhente en prøvelsesattest fra bopælskommunen. Attesten, som højst må være udstedt fire måneder før brylluppet, skal indleveres på kirkekontoret i Aars Kirkecenter. Ønsker enten bruden og/eller brudgommen at ændre navn i forbindelse med vielsen, skal I udfylde blanketten "Navneændring på bryllupsdagen". Blanketten skal indleveres på kirkekontoret i bopælssognet.

For at blive gift i kirken eller få en kirkelig velsignelse skal enten bruden eller brudgommen være medlem af folkekirken.

Læs mere om bryllup her